Nuklee design studio, realise new project in Barcelona with furniture by Vergés

Nuklee design studio, realise new project in Barcelona with furniture by Verges: Lobby Aparthotel Silver, “your home in Barcelona.”

Nuklee Barcelona is a studio specialized in product design and spaces for brands. The aim of  Roger Vancells and Miquel Angel Julià, designer and architect, and the rest of the team is to understand the brands and the needs of each project involved. Adding value in their projects, the result of creative resources that bring their specialties, use of a method of transdisciplinary work and the fact that specialists get to what they define as “core design for brands”; It allows Nuklee can help and coordinate the growth of the brands it works with.

 

Aparhotel-silver-barcelona-Nuklee-mobiliario-de-Verges-2.jpg

 

This time, Nuklee presents a new concept of reception and care, which has led to the comprehensive reform of the ground floor of Silver, a small Aparthotel situated in the heart of Gracia.

The phrase “The customer always at the center” and own “hashtag” hotel; #SilverHomeBarcelona, Summary Nuklee received a briefing that as a starting point for the conceptualization and design of its new lobby.

Smile, Imagine, Love, Vibrate, Enjoy and Relax, they are not just a pun, that with his initials form the word SILVER, but are part of the “feeling” that the hotel management wanted to convey through the lobby.

Aparhotel-silver-barcelona-Nuklee-mobiliario-de-Verges-2.jpg

© starp estudi

 

Comprehensive reform has led to the redefinition of space, their circulations and uses. The main objective was to transform a passageway and mere compulsory for the checkin and checkout customers in a place where things really happen.

The “claim” used by the aparthotel own “your home in barcelona” summarizes perfectly the design and choice of materials inside a public space but designed from the point of view of home. A place to relax, read by the fireplace, chat, have a drink, listen to music, play piano … But above all a space where the client can feel like you’re at home ….

© starp estudi

© starp estudi

The design of the building envelope, made of perforated metal sliding modules and allows night, the light inside the Lobby to escape from the facade to the street; as if a light bulb that bathes the outside is involved.

Aparhotel-silver-barcelona-Nuklee-mobiliario-de-Verges-2.jpg

© starp estudi

It act on both ends of the space was a starting point for the projective scheme, which has helped develop the design this lobby with domestic connotations to evoke feelings of living.

The interior design is focused as if it were a product: as if space were a large piece of furniture or a large container box.

The combination of targets for funds that unify deliveries between walls, columns and ceilings, and oak, which from the floor folds, coating walls and climbing around the perimeter without touching the ceiling as well define this kind of ” box  “wood.

Aparhotel-silver-barcelona-Nuklee-mobiliario-de-Verges-2.jpg

© starp estudi

The space is bounded and is defined immediately from the enclosure, a perimeter furniture with various usabilidades. Designed adhoc storyline and following as an “imaginary pentagram” where they appear shelving, storage, display stands, tables, etc … that can offer different services to the customer. A first strip of pavement stone, difference space care or “reception” space “living room” inside. The reception desk itself ( “no counter”), poses with domestic proportions and finishes, to serve the customer sitting; from the same level without haste which seems to bring a counter high attention.

Aparhotel-silver-barcelona-Nuklee-mobiliario-de-Verges-2.jpg

© starp estudi

The furniture includes perimeter lines of indirect light “led” to emphasize the horizontal furniture, that “imaginary pentagram” that from a non-obvious way, just giving visual order into space. Fluid spaces have been sought fleeing a fragmented view of it. Different elements such as stair railing, a large library, a blackboard for guests to write messages, the umbrella stand, the subtle application of branding in space … just demonstrating that that design is in the details.

Aparhotel-silver-barcelona-Nuklee-mobiliario-de-Verges-2.jpg

© starp estudi

Right from the start of the project, selection of furniture, lighting and accessories was made, finishes and colors that coexist with the environment. Thus, products from brands like Vergés, Made Design, Santa & Cole, Lagranja or Vitra, just sharing this space properly.

 

Photography by © starp estudi  www.starpestudi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *